Commerciële inhoud | Alleen nieuwe klanten | 18+

Wedden op EK 2020 is heel interessant en vooral als je er vroeg bij bent. Deze speciale 16de editie van het EK zal in meerdere opzichten uniek zijn in vergelijking met de voorgaande jaren. Mis geen enkel detail over de Euro 2020 en zet in bij de beste bookmakers.

Wedden op EK 2020 bij de beste Belgische bookmakers:

Top 5 Bookmaker Voordelen Bezoek de site
1 Circus

circus ek 2021

 • Creëer kalender,
 • Goede odds
 • Live wedstrijden
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”circus” text=”Bezoek Circus”]
2 Ladbrokes

ladbrokes ek 2021

 • Live stream center
 • Last minute weddenschappen
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”ladbrokes” text=”Bezoek Ladbrokes”]
3 Betway
betway ek 2021
 • BetYourWay met de bet builder
 • betWay boost
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”betway” text=”Bezoek Betway”]
4

Unibet

unibet ek 2021

 • Statistieken
 • wedgidsen
 • Unibet TV
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”unibet” text=”Bezoek Unibet”]
5 betFIRST

betfirst ek 2021

 • betFIRST TV
 • Cash Out
 • Add2Bet
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”betfirst” text=”Bezoek Betfirst”]

Wat is er nieuw op het EK 2020?

In 2021 wordt het 60-jarig jubileum van het EK gevierd en dat betekent dat er heel wat aanpassingen zullen zijn om deze editie extra in de verf te zetten. De belangrijkste veranderingen sommen we hier even voor je op:

 • Voor het eerst zal er een video-scheidsrechter zijn.
 • De voorrondes bestaan uit een combinatie van een kwalificatiereeks en de play-off’s van de Nations League.
 • Het EK zal niet in één of twee landen plaatsvinden, maar in 12 gastlanden verspreid over Europa.

Er zullen in totaal 24 landen zijn die tijdens 51 wedstrijden zullen strijden om de titel van het EK 2020 en een geldprijs van maximum 34 miljoen euro.
Doordat er 12 gastlanden de organisatie op zich zullen nemen, krijgen er veel meer supporters de kans om in levende lijve een wedstrijd te gaan bijwonen. Het EK 2020 begint op 11 juni 2021 en eindigt op 11 juli 2021.

Wedden op EK 2020: wat is er nieuw en hoe maak je de meeste winst 1

Twaalf geselecteerde Europese steden

Voorheen werd het EK gespeeld in slechts één of twee steden in Europa, maar dit jaar verloopt de organisatie op een andere manier. In de editie van 2020 zijn er in totaal 12 gastlanden waar de wedstrijden zullen plaatsvinden.

Hieronder vind je een overzicht van alle gastlanden:

 1. Nederland (Amsterdam)
 2. Ierland (Dublin)
 3. Engeland (Londen)
 4. Azerbeidzjan (Bakoe)
 5. Spanje (Bilbao)
 6. Hongarije (Boedapest
 7. Italië (Rome)
 8. Denemarken (Kopenh
 9. agen)
 10. Duitsland (Munchen)
 11. Roemenië (Boekarest)
 12. Schotland (Glasgow)

De supporters zullen dankzij deze organisatie niet meer ver moeten reizen om de wedstrijden live te kunnen bijwonen.

In de originele opstelling maakte ook België deel uit van de gastlanden. Helaas werd Brussel geannuleerd omdat er problemen waren met de bouw van het stadion. Dit betekent dat er in 2021 12 gastlanden zullen zijn in plaats van 13 en dat België dus niet meedoet.

Er werd rekening gehouden met diverse factoren. Zo mag de vluchtafstand tussen twee gastlanden slechts maximum twee uur bedragen. Verder verschillen de diverse stadions in capaciteit. Vandaar dat ze opgedeeld worden in drie groepen:

  1. Groepswedstrijden en achtste finales
  2. Kwartfinales
  3. Halve finales en de grote finale

De stadions voor drie groepswedstrijden en een achtste finale zijn: Kopenhagen, Glasgow, Dublin, Boekarest, Bilbao en Amsterdam.

De stadions voor 3 groepswedstrijden en een kwartfinale zijn: Sint-Petersburg, Rome, München en Azerbeidzjan.

Londen is het stadion waar de halve finales en de grote eindfinale zal gespeeld worden. Het Wembley Stadion van Londen is erg groot met een capaciteit van 90.652 toeschouwers.

wedden ek 2021

Ontdek hieronder een selectie van de beste kansen voor de volgende 5 wedstrijden van het toernooi

[bcblocks type=”Sports – Event List” template=”1″ sport_sport=”1″ sport_outcome_type=”1×2″ sport_tournament=”50″ tournament_id=”12715″ sport_events_number_limit=”5″]

Wedden op EK 2020: kwalificatierondes en play-off’s

De kwalificatie voorrondes voor het EK 2020 zijn in volle gang. Momenteel hebben alle landen al één wedstrijd gespeeld. In juni, september, oktober en november staan de volgende duels op het programma.

In totaal zijn er tien groepen met ofwel 6 ofwel 5 landen. Deze landen nemen het onderling tegen elkaar op. Per groep gaan de twee best landen door, dus 20 landen in totaal.

In maart 2020 zal er gestreden worden voor de laatste vier plekken tijdens de play-off’s. Al minstens 16 landen presteerden goed tijdens de Nations League en zijn dus vrijwel zeker van een plek in de play-off’s.

Wedden op EK 2020: nuttige tips

Volg alle wedstrijden op de voet

Bij het plaatsen van je weddenschappen op het EK van 2020 is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Volg alvast alle kwalificatievoorrondes en bekijk welke landen het sterkst naar voren komen.

Welke landen zijn de favorieten of welke underdog zou wel eens kans maken om in de top drie te belanden? Zijn er belangrijke spelers die geblesseerd zijn en wat voorspellen de grootste bookmakers? Op basis van al deze informatie kun jij een weloverwogen beslissing maken bij het plaatsen van je weddenschap.

Houd je financiën goed in de gaten

Het EK 2020 is één van de grootste evenementen op vlak van sport in Europa en al zeker omdat deze editie extra speciaal is. Vele mensen laten zich al snel meeslepen door alle opwinding en spanning en dat is op zich best wel leuk.

Toch moet je ook opletten dat je geen onnodige risico’s neemt. Als je een inzet gaat plaatsen, stel dan altijd op voorhand een maximum budget in. Je supportert misschien graag voor je favoriete team, maar maken zijn ook het meeste kans om te winnen? Let erop dat je niet teveel geld inzet, want er is ook altijd een kans op verlies.

Kijk naar het verleden

Als je gaat wedden op EK voetbal dan is het verstandig om je te baseren op het verleden. De resultaten die in het verleden behaald werden zeggen namelijk erg veel over de toekomst. Natuurlijk is dit nog geen garantie en moet je de statistieken dus niet zomaar blind opvolgen, maar je kan hier wel veel nuttige informatie uithalen die van pas kan komen tijdens je weddenschappen.

Wedden op EK 2020: FAQ’s

Waar wordt het EK 2020 georganiseerd?

Omdat het de 60ste verjaardag is van het EK, zal deze editie doorgaan in 12 verschillende gastlanden in Europa. Initieel waren er 13 gastlanden, maar in 2017 werd Brussel als gastland afgeschaft omdat de bouwwerken van het stadion te lang op zich lieten wachten.

Hoe geraak ik aan tickets voor het EK 2020?

Je kunt je online heel eenvoudig registreren voor een wedstrijd in één van de gastlanden van het EK 2020.

Hoe kan ik het beste live wedden op EK 2020?

Om live te wedden op EK, ga je eerst op zoek naar een geschikte bookmaker. In België zijn er diverse kwalitatieve bookmakers zoals Unibet en betFIRST waar je live kan inzetten op het EK en tal van andere wedstrijden en sporten.

Eenmaal je je hebt ingeschreven bij de bookmaker, kies je een wedstrijd en volg je alles live mee via de streaming. Tijdens de wedstrijd kun je dan eenvoudig een weddenschap plaatsen. Let wel op dat de odds voor live weddenschappen wat lager liggen. Het voordeel is dat je wel meer kans maakt om te winnen omdat je de wedstrijd veel beter kunt inschatten.

Hoe vind ik de beste bookmaker voor wedden op EK?

Een goede vergelijking maken is zeer belangrijk. Kijk eerst en vooral naar het aanbod van de bookmaker. Zijn de wedstrijden die jou interesseren wel aanwezig? Verder is het verstandig om de diverse odds met elkaar te gaan vergelijken. Daarnaast geven de bookmakers ook bepaalde voordelen aan nieuwe en trouwe spelers. Dit kan ook meespelen in je keuze omdat je bij de ene aanbieder meer gratis speelgeld kunt krijgen dan bij andere bookmakers.

Wanneer zal het EK 2020 doorgaan?

Het EK 2020 zal van start gaan op 11 juni 2021 in gastland Rome. De eindfinale wordt gespeeld in het Wembley Stadion van Londen op 11 juli 2021.