Quiz EK 2020 | De scorers 🥅

Commerciële inhoud | Alleen nieuwe klanten | 18+

Dit jaar viert het EK zijn zestigste verjaardag, een mooie gelegenheid om terug te blikken op de geschiedenis van deze competitie. Daarom hebben we besloten jullie een quiz over ‘EK scorers’ voor te schotelen. Van Jean Vincent naar Marco Van Basten tot Cristiano Ronaldo, kom en test jouw kennis van de historische scorers van het Europees Kampioenschap.

🚨 Spoiler alert: De antwoorden staan onder de quiz en zijn voorzien van een kleine uitleg, beantwoord eerst de vragen voordat je een kijkje neemt 🚨

EK 2020: ‘EK topscorers’ quiz

[wp_quiz_pro id=”2745″]

Antwoorden en uitleg

  1. Michel Platini is de Franse speler die de meeste doelpunten heeft gemaakt op het EK. ‘Platoche’ vond het doel 9 keer… tijdens hetzelfde EK in 1984. Deze ongeëvenaarde prestatie heeft hem de topscorer aller tijden van de sport gemaakt (samen met Cristiano Ronaldo)
  2. De Joegoslavische speler, Milan Galic was de eerste topscorer in de geschiedenis van de competitie. Op 6 juli 1960 viel hem deze eer te beurt tijdens de wedstrijd tussen Joegoslavië en Frankrijk (5-4) in het Parc des Princes.
  3. Met een doelpunt in 68 seconden tegen Griekenland in 2004 is de Rus Dmitri Kirichenko de snelste scorer in EK geschiedenis. Deze anekdote weerhield de Grieken er niet van om in datzelfde jaar hun eerste (en enige) grote titel te winnen.
  4. 20 jaar na de eerste editie drukte de Duitser Klaus Allofs zijn stempel op de competitie. De voormalige speler van Girondins de Bordeaux scoorde drie keer en werd daarmee de topscorer van EK 1980.
  5. De Fransen zullen zich herinneren dat de Portugees Eder de laatste doelpuntenmaker op het EK is – en wat voor een doelpunt! Het was dit doelpunt dat Portugal in staat stelde Frankrijk te verslaan en hun eerste internationale titel te winnen.
Casino +21 Sportweddenschappen +18 Gok met mate ! Gokhulp