Commerciële inhoud | Alleen nieuwe klanten | 18+

Euro 2020: Resultaten & groepen

Group A

Kansen vergelijken

Group B

Kansen vergelijke

Group C

Kansen vergelijken

Group D

Kansen vergelijken

Group E

Kansen vergelijken

Group F

Kansen vergelijken

België’s Euro 2020 Volledig schema en data

 

Euro 2020-wedstrijdschema: 11 juni – 11 juli

Wat je moet weten over Euro 2020: onze gokhandleiding 1

Round of 16

Quarter-finals

Semi-finals

Final

De Euro 2021 wordt voor het eerst georganiseerd in 12 speelsteden die verspreid liggen over heel Europa. Dit voetbaltoernooi wordt om de vier jaar gespeeld. De eerste editie vond plaats in 1960. In 2021 zal het EK voor de 16de keer doorgaan en zullen er 24 landen deelnemen aan 51 wedstrijden. In 2021 is dit voetbaltoernooi 20 jaar oud en vandaar dat de organisatie ietsje anders zal verlopen. In Brussel zullen er helaas geen wedstrijden georganiseerd worden omdat er problemen waren met de opbouw van het stadium.

EK 2020 – 2021: kansen voor de komende wedstrijden

[bcblocks type=”Sports – Event List” template=”1″ sport_sport=”1″ sport_outcome_type=”1×2″ sport_tournament=”50″ tournament_id=”12715″ sport_events_number_limit=”5″]

 

Top 5 Bookmaker Voordelen Bezoek de site
1 Circus circus ek 2021
 • Creëer kalender,
 • Goede odds
 • Live wedstrijden
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”circus” text=”Bezoek Circus”]
2

Ladbrokes

ladbrokes ek 2021

 • Live stream center
 • Last minute weddenschappen
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”ladbrokes” text=”Bezoek Ladbrokes”]
3

Betway

betway ek 2020
 • Statistieken
 • wedgidsen
 • BetYourWay
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”betway” text=”Bezoek Betway”]
4

betFIRST

betfirst ek 2021

 • betFIRST TV
 • Cash Out
 • Add2Bet
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”betfirst” text=”Bezoek Betfirst”]
5 Bwin Wat je moet weten over Euro 2020: onze gokhandleiding 2
 • Creëer kalender,
 • Goede odds
 • Live wedstrijden
[bcblocks type=”CTA” template=”1″ operator=”bwin” text=”Bezoek Bwin”]

Wat je moet weten over Euro 2020


Alle landen moeten verplicht deelnemen aan de Euro 2020 kwalificaties. Het is dus niet zo dat gastlanden automatisch gekwalificeerd worden. Er werd afgesproken dat er maximaal twee gastlanden in één poule zitten. Dit betekent dat elk gastland automatisch twee thuiswedstrijden speelt in de groepsfase.

De groepen werden bepaald aan de hand van de kwalificatie en daarna volgens een loting. Er werd ook gekeken naar de geografische ligging van de landen. Landen die dicht bij elkaar gelegen zijn, moeten ook in dezelfde poule spelen.

De VAR zal op de Euro 2020 voor het eerst zijn intrede doen in het EK voetbal. Deze technologie werd reeds ingeschakeld op het WK in Rusland, maar in 2021 wordt de videoref ook gelanceerd op het EK.

EK 2020 gastlanden: waar gaan de wedstrijden door? Belangrijke datums

De Euro 2020 zal gehouden worden in 12 verschillende gastlanden. Hierdoor krijgen kleinere landen ook eens de kans om een deel van het toernooi te organiseren. Bovendien moeten supporters minder ver reizen om het voetbaltoernooi te kunnen bijwonen. Hieronder zetten we de 12 gaststeden op een rij:

 • Amsterdam (Nederland)
 • Baku (Azerbeidzjan)
 • Bilbao (Spanje)
 • Boedapest (Hongarije)
 • Boekarest (Roemenië)
 • Dublin (Ierland)
 • Glasgow (Schotland)
 • Kopenhagen (Denemarken)
 • Londen (Engeland)
 • München (Duitsland)
 • Rome (Italië)
 • Sint-Petersburg (Rusland)

Wat je moet weten over Euro 2020: onze gokhandleiding 3

De Euro 2020 loopt van 11 juni 2021 tot en met 11 juli 2021. De finale zal in het Wembley Stadion in London doorgaan en de openingswedstrijd gaat door in Rome in het Stadio Olimpico. Wil je supporteren voor België? Noteer dan alvast de volgende belangrijke datums in je agenda:

Datum Speelstad Wedstrijd
Zaterdag 12 juni om 18:00 Sint-Petersburg België – Rusland
Donderdag 17 juni om 18:00 Kopenhagen Denemarken – België
Maandag 21 juni om 21:00 Sint-Petersburg Finland – België

Hoe kun je een ticket kopen?

Tijdens de Euro 2020 zullen er in totaal 3 miljoen zitplaatsen beschikbaar zijn. Hiervan zal 82% vrij verkocht worden. De verkoop van de tickets gebeurt in meerdere fasen. De eerste batch tickets werd beschikbaar gesteld aan het publiek van 12 juni tot en met 12 juni 2019. De resterende tickets zullen verkocht worden aan de supporters van de deelnemende landen die op zaterdag 30 november 2019 bekend gemaakt werden. Als er nog meer vraag is naar tickets, zal er een eerlijke en transparante loting worden georganiseerd.

De prijzen van de tickets hangen af de positie van je zitplaats, de categorie en de fase in het voetbaltoernooi. Je kan maximaal vier tickets per persoon aanschaffen. Daarnaast kun je ook slechts 1 wedstrijd per dag gaan bekijken. De prijzen variëren van bedragen tussen 30 en 50 euro tot tickets die kunnen oplopen tot meer dan 1.000 euro. Om alle supporters de kans te bieden om een ticket te verkrijgen, zullen degenen die tijdens de normale loting geen succes hadden automatisch meedoen aan de loting voor de Fans First tickets in juli 2019. Deze fans krijgen voorrang bij de ticketverkoop. Tickets kun je online kopen via de officiële website van het EK.

Waar kan ik het Europees Kampioenschap bekijken?

Wie niet ter plaatse aanwezig kan zijn om zijn of haar favoriete ploeg aan te moedigen, kan natuurlijk alles vanop afstand meevolgen. De grootste tv-zenders zullen de wedstrijden live op televisie uitzenden. Daarnaast kun je ook online live naar het EK 2020 kijken via de vele erkende bookmakers die België rijk is. Denk maar aan Unibet, Ladbrokes, Bwin, betFIRST, etc. Deze aanbieders beschikken over een uitstekende Euro 2020 live stream.

Als je ervoor kiest om de Euro 2020 online te bekijken, moet je eerst een geldig account aanmaken bij de bookmaker van je keuze. Daarna kun je geld storten op je account en de wedstrijden live streamen op je scherm. Het voordeel is dat je de Euro 2020 niet alleen op je desktop kan bekijken, maar ook op je mobiele toestel. Op die manier hoef je geen seconde te missen.

Euro 2020: onze gokgids

Wil je graag wedden op de Euro 2020? Dan kun je dit online doen bij de beste bookmakers. Om te bepalen welke bookmaker voor jou de beste keuze is, kun je gaan kijken naar het aanbod, de aanbiedingen en de mobiele app. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om de noteringen met elkaar te vergelijken zodat je een optimale winst kan scoren met je Euro 2020 voorspellingen.

Eenmaal je een bookmaker gekozen hebt, dien je je te registreren op de website. Dit betekent dat je een aantal persoonlijke gegevens moet ingeven. Vervolgens kun je met je wachtwoord inloggen op de website. Daarna kun je een storting overmaken op je account. Hoeveel het minimale bedrag is dat je moet storten, hangt af van de bookmaker. Lees zeker altijd de algemene voorwaarden goed na zodat je niets over het hoofd ziet.

De meeste Belgische bookmakers bieden verschillende soorten weddenschappen aan. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op:

  • De Euro 2020 winnaar
  • De top goalscorer
  • Het aantal gele kaarten,…

België maakt zeker een goede kans om de ultieme winnaar van het EK 2020 te worden. Ons landje behoort tot de één van de Euro 2020 favorieten samen met Frankrijk, Engeland, Spanje, Duitsland en Nederland. Deze landen hebben hun successen al bewezen en staan hoog aangeschreven in de lijst van potentiële Euro 2020 odds winnaar.

Wil je de hoogste winst scoren als je gaat wedden op Euro 2020? Zet dan op tijd in. Hoe vroeger je inzet, hoe hoger de noteringen zijn bij de bookmaker. Dit betekent dat je meer winst uitbetaald krijgt. Daarnaast kun je ook meer winst scoren als je op underdogs inzet zoals Italië en Portugal. Bepaal voor jezelf of je gaat wedden op de finale of op een andere factor. En vergeet vooral geen plezier te beleven tijdens het wedden op Euro 2020.