Spanje Euro 2020: Alles wat je moet weten over La Roja 🇪🇸

Commerciële inhoud | Alleen nieuwe klanten | 18+

Spanje is het meest succesvolle land in de competitie in de 21ste eeuw. Ze worden gecoacht door Luis Enrique waardoor het Iberische team opnieuw een kanshebber is voor de eindoverwinning op de Euro 2020.

🔎 Euro 2020: Spanje in een notendop

Na tegenvallende resultaten op het EK 2016 en het WK 2018, twee competities waarin ze tijdens de ronde van 16 werden uitgeschakeld, lijkt Spanje een comeback te maken.

In de kwalificaties voor Euro 2020 eindigde La Roja als eerste in hun groep zonder een enkele nederlaag te lijden. Hoewel Zweden de moeilijkste tegenstander was, was hun optreden toch opmerkelijk. Met 31 doelpunten en slechts 5 tegen, eindigden ze met de beste aanval en de beste verdediging in hun groep.

Terwijl het Spaanse team ouder lijkt te worden, werd er onlangs nieuw leven geblazen in het team dankzij de jonge talenten (Pedri, Fati, F. Torres…) met behoud van de historische leiders (Ramos, Busquets, Jordi Alba…)

👥 Line-up van Spanje: Euro 2020-2021

Iedereen herinnert zich het briljante en dominante Spaanse team dat drie opeenvolgende grote trofeeën won (2008, 2010, 2012). Nu veel van hun spelers inmiddels met pensioen zijn gegaan, is het team hervormd, waardoor een ongelooflijk sterke groep spelers is samengesteld. Dit jaar wil La Roja zijn recente mislukkingen goedmaken.
spanje ek 2020

De 23-koppige ploeg van Spanje

De definitieve selectie van Euro 2020 wordt pas in mei bekend gemaakt door Luis Enrique. De Spaanse coach heeft echter zijn lijst onthuld voor de WK-kwalificatiewedstrijden van 2022, die deze maand plaatsvinden.

De voormalige Barça-coach heeft slechts 24 spelers opgeroepen, terwijl andere coaches mogelijk een grotere groep hebben opgeroepen.

 • Doelpuntenmakers: David De Gea, Unai Simón, Robert Sánchez
 • Verdedigers: Sergio Ramos, Eric García, Pedro Porro, Iñigo Martínez, Jordi Alba, José Luis Gayá, Llorente
 • Middenvelders: Busquets, Rodri, Pedri, Thiago Alcántara, Marcos Llorente, Canales, Fabián, Koke
 • Aanvallers: Gerard Moreno, Ferran Torres, Oyarzabal, Morata, Bryan Gil, Dani Olmo

Luis Enrique in 4-3-3

De Spaanse coach heeft bij La Roja een 4-3-3-opstelling doorgevoerd, net als bij Barça. Zoals veel coaches tegenwoordig, wilde Luis Enrique zijn ploeg nieuw leven inblazen. Het Iberische team was dominant in de jaren 2010 maar had toen te lijden onder het ouder worden van de belangrijkste spelers. De ex-coach van Barça selecteert regelmatig jonge spelers uit de gouden generatie van Spanje (Fati, Torres, Rodri…). Natuurlijk rekent hij ook regelmatig op onmisbare spelers zoals Sergio Ramos of Sergio Busquets.

Spaanse truitjes

Twee shirts met patronen. La Rioja kiest voor originaliteit.

🇪🇸 Home ✈️ Away
Spain home jersey Spain away jersey

🗓️ Wedstrijdschema van Spanje (Group E)

Spanje zit in Groep E op de Euro 2020. Ze nemen het op tegen Polen, Slowakije en Zweden.

Spanje is favoriet, maar zal op zijn hoede moeten zijn voor zijn drie tegenstanders, die van een redelijk gelijkwaardig niveau lijken te zijn.

Spain vs Sweden noteringen

[bcblocks type=”Sports – Event Odds” template=”1″ sport_outcome_type=”1×2″ sport_tournament=”50″ tournament_id=”12715″ sport_event=”3230661″]

De groepsfase van de Nations League was meer gemengd, hoewel Spanje als eerste eindigde in hun groep met een 6-0 overwinning op Duitsland.

Nations League Resultaten

 • 03.09.20 – Duitsland 1 – 1 Spanje
 • 06.09.20 – Spanje 4 – 0 Oekraïne
 • 10.10.20 – Spanje 1 – 0 Zwitserland
 • 13.10.20 – Oekraïne 1 – 0 Spanje
 • 14.11.20 – Zwitserland 1  -1 Spanje
 • 17.11.20 – Spanje 6 – 0 Duitsland

Drie kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022

Zoals alle Europese landen zal Spanje in de zomer van 2022 drie kwalificatieduels moeten spelen voor het volgende WK. Tegen Griekenland, Kosovo en Georgië zou La Roja niet al te veel moeite moeten hebben om bovenaan hun poule te komen. Daarnaast treffen ze vlak voor het EK Portugal in een vriendschappelijke wedstrijd als laatste repetitie.

 • 25.03.21 – Spanje 1 – 1 Griekenland
 • 28.03.21 – Georgië 1 – 2 Spanje
 • 31.03.21 – Spanje 3 – 1 Kosovo
 • 04.06.21 – Spanje – Portugal

⭐ De topspeler op Euro 2020: Sergio Ramos

De ster van het Iberische team. Deze centrale verdediger met 178 interlands voor de nationale ploeg is ongetwijfeld de topspeler van Spanje.

De Madrileen, een echte charismatische leider, blijft de grasmat bedekken met zijn talent en drive. Hij heeft ook een van de beste records in het wereldvoetbal, met één WK, twee EK’s, vier Champions Leagues en drie Europese Supercups. Op 34-jarige leeftijd en aan het einde van zijn contract bij Real Madrid, zijn veel clubs nog steeds geïnteresseerd in het overnemen van zijn diensten.

Zijn afwezigheid is ook voelbaar wanneer hij gewond of afwezig is. Luis Enrique is zich daar waarschijnlijk van bewust en zal zijn soldaat zeker vertrouwen om op te treden op het EK.
Sergio Ramos EURO 2020

👟 De speler om te volgen op de Euro 2020: Pedri

De 18-jarige middenvelder van Barcelona is een van de La Liga-sensaties van dit seizoen. Na al 28 wedstrijden te hebben gespeeld in de huidige campagne, bleef Pedri verblinden en kreeg hij de unanieme steun van alle waarnemers. De speler, gerekruteerd uit Las Palmas, lijkt perfect te integreren in het Catalaanse middenveld en een technische band te ontwikkelen met de sterren van zijn team.
Pedri - Euro 2020

Hij wordt gezien als de toekomst van de Barcelona-club en hij zou zich ook snel kunnen vestigen als de toekomst van het nationale team. Als bewijs dat hij op het hoogste niveau bloeit, is zijn marktwaarde gestegen van € 5 miljoen in 2019 tot ongeveer € 70 miljoen vandaag.

📚 EK-statistieken en geschiedenis van Spanje

De Spanjaarden willen hun laatste twee mislukkingen in de internationale competitie (2016, 2018) graag goedmaken. Ze keren ook terug naar een toernooi waarin ze eerder uitblonken.

EK-statistieken Spanje

 • 3: Spanje is het meest succesvolle land in het evenement (samen met Duitsland)
 • Met 8 optredens zijn ze het derde meest succesvolle team op het EK
 • Ze hebben 50 wedstrijden gespeeld: 24 gewonnen, 13 gelijkspel en 13 verloren
 • Het team is geweldig op vlak van aanvallen (73 goals), maar ook kwetsbaar op verdedigend vlak (46 goals tegen)

Individuele EK-statistieken van Spaanse spelers

 • 5: Fernando Torres en Amancio Amoro zijn de beste Spaanse doelpuntenmakers in de competitie met 5 goals
 • 16: Met 16 gespeelde wedstrijden is Cesc Fabregas de Iberische speler die de meeste wedstrijden heeft gespeeld op het EK
 • 5: Fabregas is ook de beste passer voor La Roja in de competitie
Casino +21 Sportweddenschappen +18 Gok met mate ! Gokhulp